- Proje Yürütücüsü: Öğr.Üyesi Cihat ÖZDEMİR
- Araştırmacılar: Arş.Gör. İbrahim GÜNEY (Personel), HANİFİ BULUT (İdari Personel), MERVE DURMUŞ (Öğrenci), ESRA DALMAZ (Öğrenci), DAMLA ZEYDAN (Öğrenci), HİLAL ATMACA (Öğrenci), ELİF NUR KÜÇÜK (Öğrenci)
- Projenin/Etkinliğin amacı: Bu kapsamda, proje bütçesi ile Oltu meslek yüksekokulunda bulunan gıda analiz laboratuvarları tanıtılacak “Mikroorganizmalar ve gıdalarla ilişkisi”, “Gıdaların muhafazası”, “Yeterli ve dengeli beslenme”, “gıdalarda yapılan analizler” ve ‘‘ Labaratuarda kullanılan besiyerleri ve tüm kimyasallar tanıtılarak bunlarla ilgili tehlikeler’’ başlıklı beş farklı program halinde gruplandırılan deney ve sunumlar ile öğrencilerin bilime olan merakı arttırılarak, günlük hayatta karşılaştıkları durumları sorgulamaları sağlanacaktır. Deneyler ve sunumlar çocukların anlayabileceği basitlikte ve onların bilimsel düşünme kabiliyetlerini artırıcı nitelikte planlanmıştır.
- Proje Uygulamalarının Tarih/ Yer/ Saat: 15 Ocak 2020/ Oltu Meslek Yüksek Okulu Mavi salon, Gıda Kalite Kontrol Analiz bölümü laboratuvarları/ 10:00-16.00.
- Proje Sonucu: Bu farkındalık projesinde Oltu Kaymakamlığı tarafından Oltu Milli eğitim Müdürlüğüne öğrenciler ile ilgili izin alma işlemi tamamlandıktan sonra okullardan öğrenciler geldiğinde Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu mavi salonunda sunum yapıldı. Daha sonra Gıda Kalite Kontrol Analiz laboratuvarlarında öğrencilere gıda analizleri ile ilgili çeşitli deneyler yapılıp Alet ve ekipmanlar tanıtıldı. Ayrıca öğrencilere uygulamalı eğitimin önemi anlatıldı. Araştırmacı öğrencilerden bu proje hakkında gelen öğrencilerle ilgili geri bildirim alınması istendi.