Gönüllüler:
Nilay KIZILOĞLU
Muhammet Furkan TOPAL
Zeliha AKYÜZ
Ahmet ERTAŞ
Uğur NAZIMOĞULLARI
Şeydanur MUTLU
Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Özden FAKIOĞLU
- 27/12/2019, Su Ürünleri Fakültesi, Turizm Fakültesi Uygulama Oteli
Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATA TDM) ve Kariyer Merkezi desteği ile Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden FAKIOĞLU yöneticiliğinde gerçekleştirilen “Çocuklardan Başlayalım” adlı projeyi tamamlandı.
Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında, Balık tüketimini arttırmaya yönelik etkinlik düzenlendi
Bu bağlamda, Dereboğazı İlköğretim Okulun’da okuyan 50 kişilik öğrenci grubu ve öğretmenleri Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi ile Su Ürünleri Deneysel Araştırma Birimi’nin tanıtımı yapıldı. Öğrencilere bu etkinlikte yetiştirdiğimiz balık türlerinin özelliklerinin yanı sıra Erzurum’da farklı su kaynaklarından toplanan balık türleri gösterildi. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlere su kirliliği ve kuraklık ile ilgili sunum yapıldı. Etkinlik öğrenci ve öğretmenlere Turizm Fakültesi bünyesinde bulunan Uygulama Otelinde “Balık Burger” ikramıyla sona erdi. Balık Burger daha önce balık tüketimi yapmadıklarını ifade eden öğrencilerin de beğenisini kazandı. Doç. Dr. Özden FAKIOĞLU balığın önemli bir protein kaynağı olmasına rağmen, üç tarafı deniz ile çevrili ülkemizde balık tüketiminin 7,6 kg olduğunu bildirdi. Bu değerin dünya standartlarının çok altında olduğunu ancak faklı işleme teknikleri kullanarak balık tüketiminin ülkemizde de gelişebileceğini söyledi. Balık Burger fikrinin ortaya çıkmasında emeği olan Sayın Dr. Öğr. Üyesi Pınar OĞUZHAN YILDIZ’a, Büşra AYDOĞDU’ya ve Pakize ÇALIŞ ERÜMİT’e bununla birlikte balık burger yapımı ve pişirilmesinde emeği olan Şef Yunus BOYACI ve Şe Kemal ORUÇ’a ve bize Uygulama Otelinin imkanlarından yararlandıran Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Erkan DENK Hocamıza ve projede emeği geçen Arş. Gör. Taşkın ERDOĞAN ve canla başla çalışan fakülte öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.