Gönüllüler:
Esra MANAVOĞLU KİRMAN(Lisansüstü Öğrenci)
Nurefşan BÜYÜKKARACA(Lisans Öğrencisi)
Sevgi Hilal TERKEŞ(Lisans Öğrencisi)
Samet KAPAKİN(Akademik Personel)
Bu proje için başlangıçta gerekli olan tüm izinler önce yüzyüze ardından resmi kanallar vasıtasıyla alınmıştır (Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı, Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Anaokulları Müdürlüğü). Ayrıca reklam ajansıyla (Krumsal İletişim vasıtasıyla) görüşülüp, dijital reklam ve sunum başlığını içeren vinil temin edildi. Bunun yanında öğrencilere dağıtılmak üzere hediyelikler (kalem), ikramlıklar (su, süt, kek, ıslak mendil) temin edildi.
Atatürk üniversitesi Toplumsal Duyarlılık projeleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve kariyer merkezi desteği ile Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim dalı öğretim üyesi, Prof. Dr. Asena Kübra TERİM KAPAKİN yöneticiliğinde gerçekleştirilen “Çocuk gelişiminde süt ve süt ürünlerinin önemi” adlı proje 12 Aralık 2019 perşembe günü tamamlandı. Toplumsal Duyarlılık Projeleri Kapsamında, “Özel Vakıf Okulları Anaokuluna” saat 12.30’da gidilerek oradaki öğrencilere projemiz hakkında sunum yapmak için önce öğrenciler için uygun ortam koşulları oluşturup salon hazırlandı. 13.00’da seminerden önce öğrencilere hediyelik ve ikramlıklar dağıtıldı ve hemen ardından seminer sunumu yapıldı. Sunumun ardında öğrenciler öğretmenleri gözetiminde personel daire başkanlığından temin edilen servislerle saat 14.00’da Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ ne getirilip çiftlik bölümü, süt sağım merkezi ve buzağı hane ziyareti yaptırıldı. Ardından öğrenciler tekrar güvenli bir şekilde servislere bindirilip öğretmenleri ile okullarına gönderildi. Bu etkinliklerle beraber öğrencilerin bir araya gelmeleri ve büyüme ve gelişmelerinde sütün ne kadar önemli olduğunu anlamaları sağlanmıştır. Bu proje ile öğrencilerin süt ve süt ürünlerine karşı bakış açıları pozitif yönde etkilenmiştir. Bu etkinlik sayesinde Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi halka tanıtılmıştır. Proje 100 öğrenci ile gerçekleştirildi. Üniversite gençlerinin iş birliği ile minik öğrencilerin yüreklerine dokunuldu.