- Proje Yürütücüsü: Öğr. Üyesi Yeşim Mualla ÇİL
- Araştırmacı Öğrenciler: Abdullah ALGÜL
- Projenin/Etkinliğin amacı: Projenin ana amacı; Oltu Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğrencilerinin katılımıyla; havzadaki tıbbi ve aromatik bitkilerin envanterini çıkararak; nerelerde, ne miktarlarda yayıldıkları, potansiyellerinin ne olduğu, bu potansiyelin nereye kadar artırılabileceklerini belirlemektir. Bu amaçla Oltu Çayı havzasında mevcut bulunan tıbbi ve Aromatik Bitki envanteri çıkarılarak en çok talep gören bitkiler ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir.
- Proje Uygulamalarının Tarih/ Yer/ Saat: 07/01/2020 / Oltu MYO yemekhanesi
- Proje Sonucu: Tasarlanan bu proje; yöredeki bu negatif gidişatı yavaşlatıp, durdurup tersine çevirebilecek nadir fırsatlardan birisidir. Proje sayesinde; yöre insanına ilave ekonomik imkanlar, istihdam olanakları sağlanacağından yöreden ayrılmalar duracağı gibi, yöre göç almaya başlayacaktır. Proje Kapsamında Yüksekokulumuz yemekhanesinde Oltu Yöresi Yöresel Lezzetler hazırlanarak, ikram edilmiş, böylece bir önemli hatırlatmada bulunulmuştur.