- Proje Yürütücüsü: Öğr. Üyesi Cihat ÖZDEMİR
Araştırmacılar: Prof. Dr. Salih ÖZDEMİR (Personel), Arş.Gör. İbrahim GÜNEY (Personel), DAMLA ZEYDAN(Öğrenci), HİLAL ATMACA(Öğrenci), HANİFİ BULUT (İdari Personel), ELMAS OKUROĞLU(Öğrenci), ELİF NUR KÜÇÜK(Öğrenci), ESRA DALMAZ(Öğrenci), ŞEBNEM ANDIK(Öğrenci), RABİA DALGIÇ(Öğrenci), MERVE DURMUŞ(Öğrenci)
- Projenin/Etkinliğin amacı: Toplumumuzun damak zevkine uygun, standart bileşimde, üstün beslenme değerlerine sahip ve üreticiler için ekonomik bir dondurma üretebilmek için farklı süt yağ kaynakları, bitkisel margarin ve yağ ikamesi denenerek bütün mikslerde aynı pastörizasyon ve homojenizasyonla birlikte miks hazırlama işlemleri uygulanacak ve bu mikslerin dondurulmasıyla farklı dondurma örnekleri denemesi amaçlanmıştır.
- Proje Uygulamalarının Tarih/ Yer/ Saat: 01-02-03 Aralık 2019 / Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü sınıfı ve Süt Labaratuar/ 09:00-14.00
- Proje Sonucu: Atatürk Üniversitesi ziraat fakültesi Gıda mühendisliği öğrencileri ile Oltu Meslek Yüksek Okulu Gıda Kalite Kontrol Analiz bölümü öğrencileri fakültelerindeki öğrencilere ve Yüksekokullarında bulunan öğrencilere dondurma yapımı ve aşamaları ile dondurmanın önemi hakkında Oltu Meslek yüksekokulu mavi salonunda sunum yapmışlardır. Ayrıca dondurma üretimi konusunda geçmişten geleceğe tüm üretim şekillerini gösteren videolar izletmiştelerdir. Daha sonra dondurma üretimi ile ilgili olarak Atatürk Üniversitesi Gıda mühendisliği öğrenci laboratuvarında ve Oltu Meslek Yüksekokulu gıda kalite Kontrol analiz laboratuvarında çeşitli dondurmalar yaparak tadım için arkadaşlarına ve izleyenlere sunum yapmışlardır.