- Proje Yürütücüsü: Öğr. Üyesi Yeşim Mualla ÇİL
- Araştırmacı Öğrenciler: Ahmet KARAHASAN
- Projenin/Etkinliğin amacı: Projenin Ana Amacı: “Oltu Yöresi”nde unutulmaya yüz tutmuş yöresel baharat ve bunlardan yapılan yemeklerin yeniden tanıtılarak Milli Gastronomi Kültürel Farkındalığımızın geliştirilmesi, Artırılması ve Bu Yöresel Lezzet Birikimlerimizin Gastroturizme dolayısıyla yöre ekonomisine kazandırılmasıdır.
- Proje Uygulamalarının Tarih/ Yer/ Saat: 07/01/2020 / Oltu MYO yemekhanesi
- Proje Sonucu: Oltu Çayı Havzası’ndaki Tortum, Oltu, Narman, Şenkaya ve Olur ilçeleri, Proje sahasını oluşturmaktadır. Havza genelindeki yürütülecek olan ilk çalışma, kekik, ışgın, çaşır, kapari, evelik, kuşburnu, ısırgan, nane, adaçayı tarhun, yemlik, ebegümeci vb aromatik bitki -Baharat- ve bunlardan yapılan Cağ Kebabı, kadayıf dolması, ayran aşı, kesme aşı, hıngel, cevizli kete, çortutu pancarı, cılbıra, borani, peynir kuymağı, poğaç, vb gibi yöresel lezzet birikimlerinin tespit edilmeye çalışılmıştır. Tespitlerin ardından; Yüksekokulumuzda düzenlenecek olan “Gastronomi Festivali” ile bur yöresel fırsatlar hakkında ilgilenenlerin milli gastronomi farkındalıkları artırılmış olacaktır. Böylece; yöre halkı, kendilerine Gastronomi üzerine yeni iş imkanları bulabileceklerdir.