- Proje Yürütücüsü: Öğr.Üyesi Cihat ÖZDEMİR
Araştırmacı Öğrenciler: Öğr.Gör. Hakan HAS (Personel), HANİFİ BULUT (İdari Personel), EMİNE FURTUNA(Öğrenci), GÖKHAN ÖZER(Öğrenci), YUNUS ERDEM ÇİFTCİ (Öğrenci)
- Projenin/Etkinliğin amacı: Projemizle, ekonomik faaliyetleri artırmak adına, kümes hayvancılığında önemli bir yeri olacağını düşündüğümüz kaz yetiştiriciliğinin canlandırılması, kaz ırkları ve çeşitlerinin tanıtılması ve beslenme çeşitliğini artırmak adına, kaz etinin tanıtılarak daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine yönelik çevremizde farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.
- Proje Uygulamalarının Tarih/ Yer/ Saat: 02 Ocak 2020/ Oltu Meslek Yüksek Okulu Mavi salon, , Oltu Meslek Yüksekokulu yemekhanesi / 14:00-16:00
- Proje Sonucu: Projenin sunum aşamasında, Kaz ırkları, yetiştirilmesi, kazın Türk tarihi içindeki yeri, Kümes hayvancılığı olarak kaz yetiştiriciliği, yetiştirme koşulları, besin değeri ve ticari olarak kazın nasıl değerlendirileceği (Kaz eti, yumurtası, ciğeri, tüyleri vb.) tanıtılmıştır. Sunum oltu Meslek yüksekokulu mavi salonda yapılmıştır. Sunum sonrasında temin edilen ve fırında pişirilmiş Kaz eti, pilav eşliğinde, katılımcılarımıza ve öğrencilerimize Oltu Meslek Yüksekokulu yemek hanesinde ikram edilmiştir. İlk defa Kaz etiyle tanışanların memnuniyetini görmemiz bizleri çok memnun etmiştir.